Nalyra Dogcenter - Because dogs are a very special gift ...

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wist je dat? >> De Gele Hond

Sommige honden hebben meer ruimte nodig!

Wanneer je een hond ziet met een gele doek of een geel lint om zijn nek, of een geel lintje aan zijn riem of tuigje, hou er dan rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden.  Wanneer je dit gele teken ziet, nader de hond en de eigenaar niet met je eigen hond want dit geeft aan dat de hond niet ontspannen is als andere honden dichtbij komen.  

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft:

  • De hond kan een gezondheidsprobleem hebben (de hond is pas geopereerd, de hond is blind, de hond heeft pijn of is moeilijk te been, ...).  Een hond die pijn heeft kan eventueel angstig op een benadering reageren uit vrees voor nog meer pijn.

  • De hond kan in training zijn (hulp- en assistentiehonden mogen sowieso niet aangehaald worden) of de hond kan in gedragstherapie zijn.

  • De hond kan een asiel- of adoptiehond zijn die trauma’s heeft meegemaakt.  Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden.  Ze zijn nog aan het wennen aan hun nieuwe omgeving en voelen zich zo al geïntimideerd genoeg door al het nieuwe.

  • De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden waardoor deze hond zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond zijn vriendelijke ‘hallo!’ acties.

  • Het gele teken kan ook gebruikt worden om reuen uit de buurt van uw loopse teef te houden.

 


De Gele Hond is een Zweeds initiatief dat gestart is op 27 juni 2012.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu