Nalyra Dogcenter - Because dogs are a very special gift ...

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wist je dat? >> Wintertips

De Gele Hond     Voeding en gedrag     Just a dog

Sneeuw eten

Sneeuwballen gooien is natuurlijk echt winterplezier maar doe dit liever niet met uw hond.  Veel honden bijten de sneeuwbal kapot en eten hem op.  Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.Ijs

Sommige heldhaftige honden gaan graag het ijs op maar ze zijn niet in staat om te beoordelen of het ijs al dan niet betrouwbaar is.  Als een hond door het ijs zakt dan zal hij/zij er moeilijk zelf weer uit kunnen komen: de spieren zijn door de kou al snel niet meer zo gewillig en er is nauwelijks houvast.  Bovendien worden er bij een reddingspoging ook mensen in gevaar gebracht.  Houd uw hond dus liever op het vaste land of leer uw hond te wachten op uw toestemming voor hij het ijs op mag.  

Ook bestaat het gevaar van uitglijden met soms ernstige blessures tot gevolg.Zout

Als de wegen glad zijn dan wordt er zout gestrooid.  Dit zout kan irritatie van de voetzooltjes geven.  U kan dit voorkomen door de voetzooltjes voor het uitlaten even in te smeren met vaseline.  Bij thuiskomst kunt u de poten afspoelen met lauw water en vervolgens  goed afdrogen.


Antivries

Hou honden weg van alle antivriesmiddeltjes en ruim elke vlek met antivries direct op.  Honden zijn er dol op en de kleinste hoeveelheid kan al dodelijke gevolgen hebben.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu